Vafle s ovocem a karamelovým přelivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pomeranče dobře omyjte a osušte, sloupněte vrchní kůru a ostrým nožem opatrně oloupejte tenkou blanku, která obklopuje dužinu. Pracujte nad miskou, abyste zachytili odkapávající šťávu. Dužinu přidejte ke šťávě. Banán oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte k pomerančové směsi. Opatrně promíchejte.

Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte cukr a asi 2 minuty míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijte smetanu a za stálého míchání vařte asi 3 minuty. Když směs získá karamelovou barvu, odstavte ji a uchovejte v teple.

Vafle vložte do trouby vyhřáté na 200°C a krátce je rozpečte. Rozdělte je na talířky, na každou položte trochu ovocné směsi a zalijte karamelovým přelivem. Podle chuti můžete vafle přizdobit lžičkou bílého jogurtu.

Poznámka k receptu

Pro rychlejší úpravu zkuste použít javorový sirup, který zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...