Velikonoční ptáčci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

Máslo s cukrem utřeme do pěny, vešleháme žloutky, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru, rum, vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Pak ho znovu promícháme vařečkou, necháme vykynout a ještě jednou promícháme.

Těsto rozdělíme na menší díly, ze kterých vytvarujeme ptáčky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme vykynout.

Pak je potřeme vejcem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

Upečené a vychladlé ptáčky ozdobíme pomocí cukrářského sáčku rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...