Plněná pomlázka z kynutého těsta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte v trošce vlažného mléka se lžící cukru a nechte vzejít kvásek. Žloutky rozkvedlejte ve zbylém mléce. Prosetou mouku se solí smíchejte s kváskem, mlékem, žloutky, zbylým cukrem, citronovou kůrou a vlažným rozehřátým máslem.

Vypracujte hladké těsto a nechte ho přikryté čistou utěrkou asi hodinu kynout. Těsto znovu propracujte a rozdělte na tři stejné díly. Přikryjte je a nechte ještě půl hodiny kynout. Rozmíchejte třetinu dávky marmelády, lžíci rumu, trošku horké vody a nasekanou pomerančovou kůru. Stejně postupujte s dalšími díly, do druhé třetiny marmelády kromě horké vody a rumu přidejte rozinky a do
třetí třetiny nasekaný citronát.

Nakynuté díly těsta postupně rozválejte na obdélníky a každý potřete jednou náplňí. Zaviňte do závinu, na konci spojte a upleťte cop (pomlázku). Ten opatrně přendejte na důkladně vymazaný plech a nechte chvíli nakynout. Potřete ho rozkvedlaným vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pomlázku upečte dozlatova (50 - 60 minut), nechte vychladnout a bohatě ozdobte na jednom konci barevnými mašlemi.

Poznámka k receptu

Před pečením můžete pomlázku pravidelně posázet loupanými mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...