Kynuté ořechové točenice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se 3 lžícemi vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a kvásek necháme na teplém místě 10 minut vzejít. Mouku s cukrem a špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme žloutky rozkvedlané ve zbylém vlažném mléce a na malé kostičky nakrájenou změklou heru, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou 40 minut kynout.

Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 10 cm, obalíme ho v drcených ořeších a stočíme do spirály.

Točenice přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme je 10 minut kynout. Pak je navrchu potřeme rozpuštěným máslem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě horké točenice potřeme štětcem namočeným ve vlažném medu a necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Malé šneky můžete obalit buď v drcených ořeších nebo je obměňte rozinkami předem máčenými v rumu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...