Palačinky s pomerančem

Seznam surovin

Omáčka:

Palačinky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do velké mísy prosejte mouku, osolte, přidejte žloutky, cukr a rozehřáté máslo. Společně s mlékem přilijte ke směsi vodu, likér a důkladně vše promíchejte. Vzniklé hladké těsto nechte alespoň 2 hodiny odpočinout, lepek se rozleží a palačinky se pak nebudou trhat.

2. V pánvi rozehřejte pár kapek oleje a papírovou utěrkou jej rozetřete po dně. Těsto nalijte na pánev, krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi a smažte. Jakmile začnou okraje zlátnout, placku otočte a nechte opéct z druhé strany. Občas potřete pánev kuchyňskou utěrkou namočenou v oleji. Hotové palačinky skládejte na talíř a přikryjte alobalem, aby neoschly.

3. Ostrým nožem okrájejte ze dvou pomerančů slupku a jednotlivé dílky vyfiletujte, ze zbytků dužiny vymačkejte do misky šťávu. Z dalších dvou pomerančů ostrouhejte kůru a z nich i ze zbylého ovoce důkladně vymačkejte šťávu, mělo by jí být asi 140 ml.

4. Rozehřejte hlubokou pánev a nasypte do ní cukr. Stáhněte plamen a nechte cukr rozpustit. Přidejte máslo, pomerančovou kůru, šťávu i filety, promíchejte a prohřejte.

5. Jednotlivé palačinky namočte z obou stran v sirupu, složte je na čtvrtiny a naskládejte vedle sebe do omáčky.

6. Do pánve nalijte likér a škrtněte nad pánví sirkou. Nechte vyhořet alkohol a palačinky ihned podávejte ozdobené pomerančovými filety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...