Bramboráčky se švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme je na hrubé dlouhé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme.

Z připraveného těsta na lívanečníku nebo pánvi vytřené olejem pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené). Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a bramboráčky upečeme dozlatova.

Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...