Loupáková žemlovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce s cukrem rozšleháme v mléce. Loupáky nakrájíme na kostky, přelijeme je vaječnou směsí a necháme nasáknout.

Rozinky propláchneme vodou a namočíme je do horkého rumu. Sušené ovoce omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a promícháme s citronovou šťávou. Přidáme je spolu s namočenými rozinkami (i s rumem) a lískovými oříšky k namočeným loupákům a opatrně promícháme.

Směs naplníme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 35 – 40 minut dozlatova.

Hotovou žemlovku opatrně vyklopíme z formy, nakrájíme ji na plátky a podáváme je posypané moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...