Vánočkové knedlíky s borůvkami

Seznam surovin

Na omáčku:

Na povrch:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vánočku nakrájíme na kostky a pokapeme rozpuštěným máslem. Nasypeme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 5 minut. Kostky necháme vychladnout, nasypeme je do mísy a zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem. Přisypeme mouku, lehce osolíme a opatrně promícháme.

Těsto necháme asi 15 minut stát a pak ho rozdělíme na čtvrtiny. Navlhčenýma rukama postupně z každé části utvoříme kulatou placku, položíme si ji do dlaně a prsty lehce sevřeme, aby se utvořila jakási miska. Do středu každé misky pak dáme čtvrtinu mražených borůvek, placku opatrně uzavřeme a vytvarujeme kulatý knedlík, který položíme na čtverec papíru na pečení.

Knedlíky rozložíme i s papírem na pařáček položený nad hrncem s vroucí vodou, přiklopíme a vaříme v páře asi 12 minut (doba vaření závisí na velikosti knedlíků).

Mezitím připravíme omáčku. V kastrolu přivedeme k varu dvě třetiny mléka s cukrem a solí, přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a povaříme asi 2 minuty. Strouhanku opražíme za stálého míchání na másle.

Hotové knedlíky rozdělíme na talíře, podlijeme teplou omáčkou, posypeme opraženou strouhankou a podle chuti pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Mražené borůvky můžete nahradit jahodami nebo švestkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...