Tvarohové knedlíčky s dušenými jahodami

Seznam surovin

Na dušené jahody:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Tvaroh vložíme do mísy, přidáme dětskou krupičku, vejce, máslo, lehce vymačkaný namočený rohlík a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.

Mezitím omyjeme jahody, nakrájíme je a vložíme do kastrolu. Přidáme cukr, rum, citronovou šťávu a kůru a za občasného promíchání jahody podusíme doměkka.

Z připraveného těsta vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou, opatrně je promícháme a zvona vaříme asi 5 minut.

Hotové knedlíčky vyjmeme z vody, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenými jahodami, doplníme ušlehanou smetanou a podáváme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...