Petřiny TŘEŠŇOVÉ KNEDLÍKY S PERNÍKEM

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo vyšlehejte společně s cukrem krystal do světlé pěny, přidejte po jednom vejce a vždy důkladně do másla zapracujte. Nakonec vmíchejte 375 g tvarohu a promíchejte. Mouku smíchejte s kukuřičným škrobem a solí, nasypte do mísy a vypracujte těsto. Vytvarujte z něj váleček, zabalte do potravinářské fólie a uložte na 45 minut do lednice.

2. Třešně omyjte, osušte a odstopkujte. Zbylý tvaroh rozmíchejte s cukrem a pár lžícemi smetany do hladkého krému. Velký hrnec s vodou přiveďte k varu. Z válečku odkrajujte kousky, na pomoučené pracovní desce z nich udělejte placky, zabalte důkladně jednotlivé třešně a pokračujte, dokud veškeré těsto nespotřebujete. Knedlíky nasypte do vroucí vody, stáhněte plamen na polovinu a vařte, dokud nevyplavou nahoru. Horké knedlíky ihned po vylovení propíchněte párátkem, aby z nich vyšla pára. Podávejte s tvarohovým krémem, cukrem, rozpuštěným máslem a nastrouhaným perníkem.

Poznámka k receptu

Tenký tvarohový kabátek, sladká třešeň a nadýchaný tvarohový krém ve spojení s perníkem vytvá- řejí explozi chutí, kterou si oblíbíte. Nechte vyniknout třešně v celé kráse a nespotřebujte je všechny na bublaninu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...