Perníkové knedlíky s marmeládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a soli, vše promneme vařečkou a jakmile se droždí začne rozpouštět, zasypeme ho částí mouky, přidáme 2 dl vlažné vody, vejce, zbylý cukr a perníkové koření a promícháme. Za postupného přidávání zbylé mouky vypracujeme hladké pružné těsto, které se nechytá na stěny mísy (je nutné ho propracovat důkladně a opravdu se přestane lepit). Je-li třeba, přidáme mouky trochu více, těsto musí být dost tuhé. Takto připravené těsto necháme na teplém místě vykynout asi 45 minut.

Z vykynutého těsta lžící vykrojíme kousky, které na pomoučeném válu rozválíme nebo rukou stlačíme do větších placiček, na každou dáme lžičku marmelády a těsto pečlivě zabalíme a zakulatíme do tvaru koule. Knedlíky necháme na válu ještě asi 10 minut kynout, pak je vložíme do vroucí lehce osolené vody (nebo do pařáčku, který položíme nad hrnec s vroucí vodou) a vaříme asi 9 - 10 minut.

Uvařené knedlíky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, posypeme skořicovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...