Meruňkové knedlíky se žloutkovo-kávovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Na posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy vložíme tvaroh, přidáme vejce, mouku, sůl a v mléce namočenou a vymačkanou veku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladu. Strouhané mandle opražíme na másle za stálého míchání dozlatova a promícháme s cukrem.

Opláchnuté meruňky rozloupneme a místo pecky vložíme kousek bílé čokolády. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, rozřízneme ho na osm dílů a do každého opatrně zabalíme připravenou meruňku. Knedlíky vkládáme do velkého hrnce s mírně osolenou vařící se vodou a když se začne voda znovu vařit, opatrně je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.

Mezitím připravíme omáčku. V hluboké kovové misce ponořené v horké vodní lázni smícháme kávu s medem a polovinou mléka, dokud není směs horká. Ve druhé misce vyšleháme žloutky se zbylým mlékem, smetanou, cukrem a solí, za stálého míchání je vlijeme do kávové směsi a šleháme v lehce se vařící vodě, dokud nevznikne hustá pěna.

Hotové knedlíky vyjmeme, necháme odkapat, obalíme v pražených mandlích, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Na přípravu nepoužívejte měkký tvaroh ve vaničce, obsahuje příliš mnoho vody.

Hotové knedlíky pro dospělé ještě navíc přelijte jemným moka sirupem. Svařte 0,9 dl silné kávy s 30 g cukru asi na polovinu množství. Přilijte 0,2 dl whisky a zvolna vařte, dokud směs není hustá jako med. Přimíchejte 10 g změklého másla a nechte za občasného promíchání vychladnout.

Každou porci můžete ozdobit čerstvými lístky meduňky nebo máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...