Krupicové "rafaelo" knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mléka vmícháme cukr a špetku soli a přivedeme k varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Odstavíme ji z ohně, zakryjeme fólií, aby se na ní neutvořil škraloup, a necháme ji vychladnout.

Pak do kaše vmícháme vejce a mouku a vypracujeme tužší těsto. Přeložíme ho na pomoučený vál, rozdělíme na kousky a do každého zabalíme kostičku bílé čokolády. Knedlíky v dlaních zakulatíme, vložíme je do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a vaříme 7 – 8 minut.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře, posypeme strouhaným kokosem a cukrem, přelijeme máslem a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...