Krupicové knedlíčky s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu mléka přivedeme k varu, osolíme ho, přidáme cukr a přimícháme krupici smíchanou se zbylým mlékem. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Pak do ní jedno po druhém vmícháme vejce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto, které dobře propracujeme.

Těsto rozdělíme na několik částí, které na lehce pomoučeném válu rozválíme na válečky a nakrájíme na stejný počet kousků, jako máme jahod. Každý rozmáčkneme, položíme na něj jahodu a dobře ji do těsta zabalíme.

Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme 7 - 9 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme strouhaným tvarohem a cukrem, přelijeme máslem a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...