Knedlíky s rynglemi a rýžovým griliášem

Seznam surovin

Na vanilkovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pudink se žloutkem rozmícháme v 1,5 dl mléka, směs nalijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání a současného přisypávání cukru vaříme do zhoustnutí. Omáčku odstavíme z ohně za občasného míchání necháme prochladnout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm, nakrájíme ho na 8 čtverců a do každého zabalíme opláchnutou ryngli. Těsto zakulatíme, knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, zakryjeme poklicí, kterou podložíme vařečkou, aby mohla z hrnce unikat pára, a vaříme asi 8 minut. Knedlíky vyjmeme, ihned je propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se nesrazily, a necháme je chvilku zchladnout.

Burisony zvolna orestujeme na másle a když začnou zlátnout, přisypeme 2 lžíce cukru a necháme ho roztavit a zezlátnout. Pánev odstavíme a burisony s cukrem přesypeme do mělké mísy, aby co nejrychleji vychladly.

Knedlíky zakryjeme plastovým poklopem a po půlminutách, aby se ryngle nerozvařily, je dovaříme v mikrovlnné troubě.

Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme knedlíky, posypeme je burisony (můžeme je nahrubo rozdrtit) a pocukrujeme.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...