Knedlíky s rynglemi a rýžovým griliášem
Seznam surovin
- kynuté těsto 400 gramů
 - ryngle 8 kusů
 - burisony 60 gramů (+ 2 lžíce jemného krupicového cukru)
 - cukr krupice 60 gramů
 - máslo 30 gramů
 - mouka (na vál)
 - cukr moučkový (na posypání)
 
Na vanilkovou omáčku:
- mléko 4 decilitry
 - pudinkový prášek vanilkový 2/3 balíčku
 - žloutek 1 kus
 - cukr 2 lžíce
 
Postup přípravy
Pudink se žloutkem rozmícháme v 1,5 dl mléka, směs nalijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání a současného přisypávání cukru vaříme do zhoustnutí. Omáčku odstavíme z ohně za občasného míchání necháme prochladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm, nakrájíme ho na 8 čtverců a do každého zabalíme opláchnutou ryngli. Těsto zakulatíme, knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, zakryjeme poklicí, kterou podložíme vařečkou, aby mohla z hrnce unikat pára, a vaříme asi 8 minut. Knedlíky vyjmeme, ihned je propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se nesrazily, a necháme je chvilku zchladnout.
Burisony zvolna orestujeme na másle a když začnou zlátnout, přisypeme 2 lžíce cukru a necháme ho roztavit a zezlátnout. Pánev odstavíme a burisony s cukrem přesypeme do mělké mísy, aby co nejrychleji vychladly.
Knedlíky zakryjeme plastovým poklopem a po půlminutách, aby se ryngle nerozvařily, je dovaříme v mikrovlnné troubě.
Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme knedlíky, posypeme je burisony (můžeme je nahrubo rozdrtit) a pocukrujeme.
Recept na kynuté těsto najdete zde.
							
						
					




Načítám komentáře...