Knedlíky pod čepicí

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krupičku jemně osmahneme za stálého míchání na másle, zalijeme ji mlékem, přidáme cukr a špetku soli a uvaříme hustou kaši. Za občasného zamíchání ji necháme částečně zchladnout, přeložíme do mísy, vmícháme jedno po druhém vejce, zakysanou smetanu a tolik směsi na knedlíky, až vznikne vláčné těsto (může být trochu řidší, protože směs na knedlíky do sebe během několika minut absorbuje část tekutiny a těsto zhoustne).

Těsto necháme asi 10 minut odpočinout, pak z něj utvoříme malé kulaté knedlíčky velké jako pingpongové míčky, vložíme je do vroucí osolené vody, vařečkou je jemně odlepíme ode dna a vaříme asi 6 minut. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého postupně přišleháme cukr a šleháme, dokud sníh nedrží pevně na metle.

Troubu zapneme na gril na nejvyšší stupeň. Uvařené knedlíky rozdělíme na vhodné talíře a dvěma lžícemi na ně rozdělíme noky ze sladkého sněhu. Talíře s knedlíky položíme na plech, vložíme pod gril a necháme sníh zezlátnout (jen několik desítek vteřin). Knedlíky podlijeme ovocnou omáčkou,
případně pocukrujeme a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...