Jemné knedlíčky s marinovanými jahodami

Seznam surovin

Na marinované jahody:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svaříme 1,5 dl vody s cukrem, hřebíčkem a citrusovou kůrou asi na třetinu původního množství a po částečném zchladnutí směs scedíme a přelijeme do mixéru. Přidáme vodku a polovinu nakrájených jahod a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Zbylé jahody nakrájíme na dílky a promícháme je s omáčkou.

Tvaroh smícháme s mascarpone, vejci, moukou a špetkou soli, vmícháme pečivo rozsekané v robotu na jemnou drť a těsto necháme asi 10 minut odležet. Pak z něj lžičkou vykrojíme nočky, na pomoučeném válu je zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 6 minut.

Na talíře rozdělíme marinované jahody (studené nebo lehce prohřáté), přidáme odkapané knedlíčky, doplníme smetanou, podle chuti pocukrujeme, ozdobíme mátou a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...