Babiččiny tvarohové knedlíky

Seznam surovin

Na posypání:

Na přelití:

  • máslo 5 lžic (rozehřáté)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkký tvaroh rozmícháme s vejcem, přidáme krupici, mouku, strouhanku a špetku soli a promícháme. Těsto na válu důkladně propracujeme rukama, rozdělíme ho na malé kousky a v dlaních je zakulatíme do knedlíků.

Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme 8 – 10 minut.

Strouhanku osmahneme na másle za stálého míchání dozlatova, odstavíme z ohně a vmícháme cukr.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, posypeme strouhankou s cukrem a přelijeme rozehřátým máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...