SEDMIKRÁSKOVÝ MED

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květy proberte, odstraňte případné nečistoty a vsypte do mísy. Přelijte je vlažnou vodou, přidejte na kolečka nakrájený citron, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte do druhého dne odstát v chladu.

2. Druhý den tekutinu slijte do hrnce a květy trochu pomačkejte, ať se z nich pořádně uvolní aroma. Do scezené tekutiny vsypte cukr a za občasného míchání svařte na hustý sirup. Ten ještě teplý přelijte do čistých, vypařených sklenic a uzavřete. Skladujte v suchu a temnu, sirup vydrží až rok.

Poznámka k receptu

Množství květů se nelekejte, sedmikrásky obvykle rostou v širokých pásech a požadované množství nasbíráte jako nic. Když budete rovnou trhat jen hlavičky, usnadníte si pozdější práci s přebíráním.

ASI 750 ML

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...