Rohlíčky s blumou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na vál)
 - cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
 - vejce 1 kus (na potření)
 
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 330 gramů
 - máslo 125 gramů
 - cukr krupice 50 gramů
 - droždí 42 gramů
 - žloutek 1 kus
 - rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
 - sůl 1 špetka
 
Na náplň:
- blumy 200 gramů (zralé)
 - cukr hnědý 80 gramů
 - cukr vanilkový 1 balení
 
Postup přípravy
Máslo, žloutek a cukr utřeme do světlé pěny, přidáme droždí, prosátou mouku, sůl a rum. Vypracované těsto uložíme na 2 hodiny do lednice.
Blumy vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky a prosypeme oběma cukry. Odležené těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát 3 mm silný a tvořítkem z něj vykrájíme menší oválky, na které rozdělíme blumy.
Každý kousek těsta stočíme do tvaru rohlíčku, přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 - 35 minut. Hotové rohlíčky pocukrujeme.
							
						
					




Načítám komentáře...