Vídeňské kostky s višněmi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte rozehřátou vlažnou heru, rozšlehaná vejce, 150g mouky proseté s práškem do pečiva a 1 lžící kakaa. Vypracujte hladké těsto a nalijte ho do vymazaného a vysypaného pekáčku s vyšším okrajem (můžete použít hranatou zapékací formu). Vložte do předehřáté trouby a upečte při 180°C.

Třetinu másla rozehřejte v kastrůlku, odstavte, vsypte 50g mouky, 2 lžíce moučkového cukru, promíchejte, opět zahřejte, až vznikne hladká jíška. Hned ji zalijte mlékem, dobře rozmíchejte a uvařte hustou kaši. Za častého míchání ji nechte zchladnout, potom ji rozetřete se zbylým moučkovým cukrem a kakaem.

Postupně zašlehávejte zbytek změklého másla, až vznikne hladký krém. Nakonec vmíchejte mleté ořechy a vypeckované višně.

Vychladlý korpus dvakrát prořízněte, natřete krémem a spojte. Povrch potřete džemem a hustě posypte nastrouhanou čokoládou. Moučník uložte do chladu zatuhnout a před podáváním ho nakrájejte na kostky.

Poznámka k receptu

Pokud jste použili kompotované višně, můžete scezenou šťávou pokapat rozříznuté části korpusu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...