Piškotové řezy

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuličky promícháme s rozpuštěným máslem, vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C a občas promícháme.

V míse vyšleháme žloutky s vodou a dvěma třetinami cukru do světle žluté pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Přidáme k němu zbylý cukr a dále šleháme, až je sníh tuhý a tvoří špičky. Část sněhu vmícháme do žloutkové pěny a pak lehkým převracením sněhu a žloutkové pěny vmícháme zbylý sníh. Nakonec opatrně vmícháme mouku a připravené kuličky, těsto nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, vložíme od trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 20 minut dozlatova.

Měkký tvaroh rozbalíme a vložíme do mísy (v tomto případě je vhodný tvaroh balený ve vaničce, který není tak tuhý). Přidáme vanilkový termix, dobře rozmícháme a podle chuti přisladíme.

Z kiwi okrájíme ostrým nožem slupku a dužninu nakrájíme na plátky. Z pomerančů také okrájíme kůru, dužninu zbavíme bílých vláken a nakrájíme ji ostrým nožem na plátky.

Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme ho krémem a poklademe ovocem. Vše nakrájíme na řezy a podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Tento moučník podávejte ihned, protože kiwi ve spojení s tvarohem po delší době vytváří hořkou chuť. Pokud chcete moučník podávat až později, ozdobte jednotlivé řezy krémem a ovocem až před podáváním nebo nahraďte kiwi jiným druhem ovoce.

Hodnocení: 2,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...