Dvoubarevné borůvkové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z piškotového plátu seřízneme vrchní kůrku, seřízneme ho podle velikosti formy a rozkrojíme podélně na dva pláty. Spodní polovinu potřeme rybízovou marmeládou, přilepíme na ni vrchní polovinu plátu a slepený korpus vložíme do formy.

Část borůvek rozmačkáme s třetinou cukru. Želatinu namočíme na 7 minut do studené vody a necháme ji nabobtnat. Lučinu důkladně rozmícháme se zbylým cukrem a vanilinovým cukrem a do této směsi vmícháme jogurt. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, rozpustíme v misce ponořené do teplé vodní lázně (nebo ji opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě) a vmícháme ji do jogurtové hmoty. Pak opatrně po částech vmícháme smetanu ušlehanou do tuha a hmotu rozdělíme na dvě části.

Do jedné vmícháme vanilkovou esenci. Do druhé části přidáme rozmačkané borůvky, rum a citronovou šťávu a nalijeme ji do formy na slepený plát. Povrch stejnoměrně posypeme zbylými zborůvkami a vše uložíme v chladu.

Jakmile borůvková hmota částečně ztuhne, nalijeme na ni druhou část hmoty ochucenou vanilkou, stejnoměrně ji rozetřeme a vše necháme ztuhnout asi 2 hodiny v chladu.

Před podáváním nakrájíme plát ostrým nožem na řezy a ozdobíme je lístky meduňky nebo máty.

Recept na piškotové těsto, ze kterého upečete plát, najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...