Čokoládové kostky s pistáciemi a borůvkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme korpus. Na kousky rozlámanou mléčnou čokoládu a nakrájené máslo rozehřejeme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přimícháme mleté pistácie, směs nalijeme do vhodné hranaté formy vyložené alobalem a necháme ztuhnout.

Na čokoládovou náplň vložíme do vhodné, nejlépe kovové misky rozlámanou hořkou čokoládu, cukr a nakrájené máslo, misku vložíme do horké vodní lázně a vše necháme zvolna rozpustit. Pak přimícháme kakao a žloutky a již dále nezahříváme. Hmotu důkladně mícháme, až je zcela hladká. Nakonec do ní přimícháme našlehanou šlehačku, hmotu nalijeme na připravený korpus a vše necháme dobře ztuhnout do druhého dne v chladu.

Ztuhlý korpus s náplní nakrájíme teplým nožem na kostky, posypeme je nasekanými pistáciemi a ozdobíme borůvkami.

Poznámka k receptu

Chcete-li mít korpus křupavější, přimíchejte do něj asi hrst drcených corn flakes. A pokud připravujete kostky jen pro dospělé, můžete do náplně přimíchat koňak a úměrně tomu ubrat smetanu ke šlehání.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...