Barevný moučník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
 - voda 2 decilitry
 - olej 2 decilitry
 - vejce 3 kusy
 - cukr 150 gramů (pískový)
 - kypřící prášek do pečiva 1 balíček
 - tuk (na vymazání)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
 - ovoce 1 hrnek (rybíz apod. na ozdobení)
 
Na krém:
- smetana na šlehání 5 decilitrů
 - smetana zakysaná 3 decilitry (15%)
 - cukr vanilkový 2 balíčky
 
Na polevu:
- džus pomerančový 6 decilitrů
 - pudinkový prášek vanilkový 2 balení
 - cukr moučkový 3,5 lžíce
 - šťáva citronová (z 1 citronu)
 
Postup přípravy
Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a za stálého šlehání vmícháme vejce rozšlehaná s vodou a olejem. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Smetanu ušlehanou s vanilinovým cukrem dotuha promícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlý korpus a necháme hodinu tuhnout v lednici.
Ve 2 dl džusu rozmícháme pudinky. Zbylý džus přivedeme k varu společně s cukrem a šťávou z citronu, vlijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání 2 minuty převaříme. Hotový pudink prošleháme a zchladlý nalijeme na vychlazený moučník. Celý moučník opět necháme vychladit asi 3 hodiny v lednici. Moučník rozkrájíme na řezy a ozdobíme je ovocem.
							
						
					




Načítám komentáře...