Přes noc namočené vločky s jablky a brusinkami
Seznam surovin
- ovesné vločky 120 gramů
 - pohankové vločky 80 gramů
 - mléko 300 mililitrů
 - jablka 2 kusy
 - skořice 2 lžičky
 - ořechy vlašské 1 hrst
 - brusinky 1 hrst
 - semínko lněné 2 lžíce
 - med (k podávání)
 
Postup přípravy
1. Oba druhy vloček vsypte do misky, přidejte brusinky, promíchejte a zalijte mlékem. Nechte je při pokojové teplotě nasáknout všechnu tekutinu, trvá to několik hodin, ideálně přes noc.
2. Druhý den nasekejte nahrubo ořechy a nasucho je opražte na pánvi. Jablka nakrájejte na kostičky nebo na tenké plátky a spolu s ořechy, skořicí a lněným semínkem vmíchejte do kaše. Podle chuti ji doslaďte medem, rozdělte do misek a podávejte.
							
						
					




Načítám komentáře...