Platano

Seznam surovin

Na likér:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Banán platano se nechá malinko přezrát, což prozradí jeho žlutočerná barva, oloupe se, nakrájí na plátky a ty se osmaží na pánvi s olivovým olejem.

Na talíři je pokapeme kávovým likérem a můžeme je navíc ozdobit jahodami, broskvemi nebo šlehačkou.

Udělejte si svůj kávový likér: Pískový cukr rozpustíme na karamel, přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce provaříme, přidáme instantní kávu, znovu provaříme, až celá směs lehce zhoustne a hlavně se rozpustí karamel. Ve směsi můžou zůstat kousky, které se pak rozmixují. Odstavíme z plotny, necháme přiměřeně zchladit, přidáme mléko kondenzované slazené , mléko kondenzované neslazené, rum rozšleháme a plníme do lahví. Z uvedeného množství je přibližně litr likéru. Uchováváme ho v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...