PANNA COTTA S BEZINKOVÝM ŽELÉ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte panna cottu: 4 plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je 10 minut nabobtnat. Do rendlíku vlijte smetanu, oslaďte 1–2 lžícemi cukru a přiveď- te k varu. Pak ji stáhněte z plotny, nechte 2–3 minuty zchladnout a vmíchejte vymačkanou želatinu. Směs už nevařte, jinak neztuhne. Rozlijte ji do připravených sklenic a nechte ztuhnout v lednici.

2. Jakmile je směs tuhá, připravte želé. Namočte zbylé 2 plátky želatiny do studené vody. V rendlíku smí- chejte cavu se sirupem, případně ještě doslaďte lžící cukru. Přiveďte k varu, opět nechte krátce zchladnout a vmíchejte želatinu. Pak směs za občasného míchání nechte ještě chvíli chladnout – na panna cottu ji nesmíte lít horkou, aby ji nerozpustila. Nakonec nalijte vrstvu na každou panna cottu a nechte opět ztuhnout v lednici.

Poznámka k receptu

Bezinkové želé dodá panna cottě něžnou chuť i vzhled. Dezert je velmi lehký, takže ho můžete podávat i v rámci vydatnějšího menu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...