TVAROHOVO-RYBÍZOVÝ CHEESECAKE

Seznam surovin

Náplň:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky dejte do mixéru a spolu s mandlemi rozmixujte. V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte rozdrcenou směs, kterou vtlačte do formy.

2. Dejte do trouby a pečte asi 12 minut. Poté odstavte a nechte úplně vychladnout. Mezitím připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte se smetanou, přidejte máslo, vejce, hladkou mouku a nakonec cukr. Směs dochuťte citronovou šťávou a vanilkovým cukrem.

3. Troubu stáhněte na 150 °C. Směs vylijte na hotový korpus, uhlaďte a posypte částí rybízu. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut. 4. Mezitím v misce smíchejte mouku, máslo a cukr a prohněťte prsty, až vznikne jemná drobenka. Po upečení cheesecake posypte zbytkem rybízu, drobenkou a nechte vychladnout v troubě při otevřených dvířkách. Pak ho uložte alespoň na 3 hodiny do ledničky.

Poznámka k receptu

Cheesecake je klasika, se kterou zazáříte vždycky. Ovšem naše varianta s tvarohem a výrazným rybízem je jako Severka mezi hvězdami – září nejvíc.

FORMA O PRŮMĚRU 28 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...