Švestkový koláč

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta.

Z mouky, kousků másla a cukru promnutím připravíme žmolenku. Do vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto, které posypeme rovnoměrně mákem. Poklademe půlkami zmrzlých švestek řezem vzhůru.

Posypeme žmolenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Koláč pečeme přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé a oddělují se od formy.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...