Švestkové rozpeky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme uležet do druhého dne za občasného promíchání.

Droždí rozmícháme se lžící mouky a lžičkou cukru v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, rozehřátý zchladlý tuk, žloutky a špetku soli, přilijeme vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a rozválíme ho na silnější plát, který nakrájíme na čtverce o velikosti asi 9 x 9 cm. Do středu každého čtverce dáme odkapanou švestku a posypeme ji mletým mákem smíchaným s cukrem. Okraje těsta k sobě přitiskneme, ale jen tak, aby byla náplň na spojích vidět.

Naplněné čtverce přeložíme na vymazaný plech, okraje potřeme rozpuštěným máslem, odkrytou náplň také pokapeme máslem, a rozpeky necháme ještě 10 minut kynout. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 170 –180 °C a pečeme 15 - 20 minut dozlatova.

Upečené rozpeky poprášíme moučkovým cukrem a těsně před podáváním je můžeme ještě ozdobit kopečkem šlehačky.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...