Švédský koláč

Postup přípravy

Celý postup spočívá v tom, že se střídá suchá a mokrá vrstva, pak druhá půlka suché, na kterou se pak ještě pokládají proužky másla.

Na suchou spodní vrstvu smícháme polohrubou mouku s moučkovým cukrem, čtvrtinou balení prášku do pečiva a celým vanilkovým cukrem a tuto sypkou směs rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozprostřeme na plech jako spodní vrstvu koláče.

Na prostřední mokrou vrstvu promícháme tvarohy s vejci a mlékem, přidáme rozinky a cukr podle chuti a směs nalijeme na sypkou vrstvu. Přesypeme druhou polovinou sypké směsi a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme dozlatova.

Poznámka k receptu

Nejste-li příznivcem rozinek, je možné do prostřední tvarohové vrstvy nadrobno nakrájet např. kousky kompotovanéhoananasu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...