Sněhový koláč s rybízem

Seznam surovin

Korpus:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vypracujte směs podobnou drobence. Promíchejte se žloutky a vytvořte těsto. Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto do kruhu, vložte do nízké koláčové formy a důkladně přitlačte ke stěnám. Odřízněte přebytečné těsto a dno propíchejte vidličkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut.

2. Zatímco se peče korpus, připravte náplň. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh, přidejte třetinu cukru smíchaného s kukuřičným škrobem a důkladně do sněhu zapracujte. Šlehejte ještě 2 minuty a postupně přidejte zbývající cukr. Nakonec do sněhu lehce vmíchejte odstopkovaný rybíz, nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby na 10 minut nebo dokud povrch lehce nezezlátne.

Poznámka k receptu

Tenhle koláč je plný kontrastů - těsto je křehké, náplň dokonale krémová, ve sladké chuti občas cinkne kyselá, a i když vypadá mistrovsky, příprava je rychlá a snadná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...