Pražské koláče

Seznam surovin

Na krém:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci hladké mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme oba druhy cukru a mouky, sůl, rum, vejce a olej, přilijeme kvásek a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které propracujeme a necháme na teplém místě vykynout.

Pak ho znovu promícháme vařečkou, necháme vykynout a ještě jednou promícháme vařečkou (těsto je pak vláčnější a jemnější). Z těsta vytvarujeme malé bochánky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, trochu je zmáčkneme dlaní a necháme znovu vykynout.

Každý bochánek potřeme vejcem, posypeme drobenkou připravenou smícháním všech přísad prsty a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C. Vychladlé koláčky rozkrojíme a naplníme pudinkovým krémem.

Z pudinkového prášku, cukru a mléka uvaříme krém podle návodu na obalu, necháme ho vychladnout a pak do něj lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...