Plněné švestkové koláčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkký tvaroh vložíme do misky, přidáme cukr a vejce a vše důkladně rozmícháme na hladký krém. Pokud se nám zdá náplň příliš řídká, můžeme do ní ještě přidat trošku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí.

Droždí rozdrobíme do mléka s cukrem a rozmícháme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli a rozehřáté zchladlé máslo, přilijeme rozmíchané droždí a vše dobře propracujeme vařečkou, až vznikne hladké těsto. Ihned ho přeložíme na vál posypaný moukou a rozválíme ho na plát. Pomocí kulaté formičky z něj vypíchneme kolečka (koláčky) a rozložíme je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech, který jsme předem vymazali tukem.

Na každý koláček dáme lžičku připravené tvarohové náplně a vmáčkneme do ní půlku švestky řeznou stranou nahoru (jsou-li švestky kyselejší, můžeme je ještě posypat skořicovým či vanilkovým cukrem. Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme.

Poznámka k receptu

Vyberte pevnější švestky, které při pečení nepustí tolik vody a nerozmáčí těsto pod nimi.

Do náplně můžete přidat trochu strouhané citronové kůry. Koláčky budou voňavější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...