Ořechové koláčky II

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, zahustíme trochou mouky, posypeme na povrchu moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme cukr, máslo a žloutky a přilijeme vzešlý kvásek. Za postupného přilévání uhněteme pevné těsto, které necháme vykynout. Pak ho znovu propracujeme, necháme vykynout, opět propracujeme a necháme vykynout.

Strouhané ořechy promícháme s krupicovým cukrem, vejcem, kakaem a rumem. Hotové těsto rozdělíme asi na 20 kousků, z kterých utvoříme kuličky, rozložíme je na vymazaný plech a necháme vykynout. Pak do každého koláčku vytlačíme důlek (například malou skleničkou obalenou v ubrousku či utěrce a namočenou v mouce), koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme připravenou ořechovou náplní, každý ozdobíme oříškem a necháme ještě lehce vykynout.

Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 200 – 220 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme vychladnout a pak poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Místo strouhaných ořechů můžete do náplně použít mleté mandle a připravit mandlové koláčky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...