Moravské koláče

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, cukr, citonovou kůru a sůl.

V kastrůlku rozehřejte máslo, horké odstavte, zalijte mlékem, olejem a vlažné nalijte k mouce. Vypracujte vláčné těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte asi 1 hodinu kynout.

Tvaroh utřete se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou. Povidla rozmíchejte s rumem. Z másla, cukru a mouky udělejte drobenku.

Vykynuté těsto rozdělte na 2 nebo 4 díly, na plech vyložený pečicím papírem z nich vytvořte kola a okraje potřete bílkem. Střídavě je pokryjte náplněmi, posypte drobenkou a vložte do předem vyhřáté trouby. Při 170 °C koláče upečte dozlatova (20-30 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...