Meruňkové koláčky s pomerančovým džemem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh rozmícháme s cukrem, smetanou a žloutkem na hladký krém, do kterého zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílku.

Droždí, lžíci cukru a mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, vejce a špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto (podle potřeby případně ještě přilijeme trochu mléka).

Připravené těsto ihned rozválíme na pomoučeném válu na plát a formičkou z něj vykrojíme kulaté koláčky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, do středu každého uděláme důlek, naplníme ho připravenou tvarohovou náplní a do jejího středu položíme malý kousek meruňky.

Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme je dorůžova. Ještě teplé upečené koláčky přelijeme ohřátým horkým pomerančovým džemem a necháme prochladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...