Kreolský koláč s jahodami

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva a perníkem a nasypeme na vál. Do mouky nakrájíme máslo, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek, vyklopíme do něj žloutek a přilijeme mléko. Těsto promícháme nejprve nožem, pak ho rychle zpracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladu.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm. Přeneseme ho do lehce vymazané formy a prsty ho opatrně vymačkáme po celé ploše do krajů. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 180 °C. Když začne těsto na okrajích lehce hnědnout, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme asi 5 minut.

V kovové misce smícháme všechny přísady na náplň (kromě jahod), misku postavíme nad hrnec s vroucí vodou a krém mícháme do zhoustnutí. Za občasného míchání ho necháme lehce zchladnout, pak krém nalijeme na vychladlý předpečený korpus a necháme dobře vychladit.

Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a rozložíme je ozdobně na povrch vychlazeného koláče, který na závěr přelijeme jahodovým protlakem.

Poznámka k receptu

Jahodový protlak připravte během doby, kdy se bude naplněný koláč chladit. Asi 100 g jahod nakrájejte na kousky, prosypte asi 30 g cukru a poduste doměkka. Pak vše propasírujte přes síto a nechte vychladit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...