Křehký ostružinový koláč

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte ho v ledničce aspoň půl hodiny odležet.

2. Těsto rozdělte přibližně na třetiny. Dvě třetiny rozválejte na asi půlcentimetrový plát
a vyplňte jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Dobře vmačkejte do okrajů.

3. Koláč posypte nastrouhanou čokoládou, vrstvou ostružin a cukrem (nebo polijte medem).

4. Povrch koláče pokryjte mřížkami vytvořenými ze zbylé třetiny těsta. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Poznámka k receptu

Tip: Ze zbylých ostružin si připravte džem a budete moct péct tento i jiné koláče také v době, kdy budou ostružiny dávno pod sněhem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...