Koláč se zelnou náplní

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v kastrolu na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme očištěné a na nudličky nakrájené zelí, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájené sušené švestky a křížaly, trochu osolíme, okyselíme citronovou šťávou a náplň necháme prochladnout.

Z mouky, změklého tuku, vajec, cukru, špetky soli a kypřícího prášku zpracujeme hladké těsto. Vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy, prsty ho umačkáme na dno a okraje. Rozložíme na něj připravenou náplň.

Polohrubou mouku s cukrem a změklým máslem promneme prsty na drobenku, posypeme jí koláč, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...