Koláč s ovocem a žloutkovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ovoce omyjte, nechte okapat a podle potřeby vypeckujte.

Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravte kvásek a nechte ho vzejít. Mouku prosejte do mísy, přidejte špetku soli, vlahé máslo, žloutky, kvásek a vypravujte hladké těsto. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte těsto asi půl hodiny kynout.

Namočenou rukou těsto rozprostřete na vymazaný plech, rozložte na něj ovoce a nechte ještě kynout.

V mléce rozmíchejte žloutky, cukr, mouku, přidejte kousek kůry a vše svařte na hustou kaši. Za občasného míchání ho nechte vychladnout a vyndejte kůru.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a vmíchejte ho opatrně do vychladlé kaše. Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a koláč upečte skoro dozlatova, vyndejte ho, potřete krémem a vraťte do trouby dopéct.

Koláč podávejte čerstvý, protože pod krémem brzy zvlhne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...