Jahodový koláč s krémem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj náplň. Povrch poklademe jahodami, koláč vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C.

Po vychladnutí koláč posypeme nakrájenou meduňkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...