Jahodový koláč s krémem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
 - vejce 1 kus
 - mléko 1 decilitr
 - cukr 30 gramů
 - máslo 30 gramů
 - droždí 20 gramů
 - sůl 1 špetka
 - mouka pšeničná hladká (na vál)
 - tuk (na vymazání plechu)
 - meduňka (na posypání)
 
Na náplň:
- jahody 1 kilogram
 - smetana zakysaná 400 gramů
 - tvaroh měkký 200 gramů
 - vejce 3 kusy
 - cukr 150 gramů
 - cukr vanilkový 1 balíček
 
Postup přípravy
Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj náplň. Povrch poklademe jahodami, koláč vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C.
Po vychladnutí koláč posypeme nakrájenou meduňkou.
							
						
					




Načítám komentáře...