Hruškový koláč s mandlovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo s cukrem a solí utřete do pěny, přimíchejte vejce a prosetou mouku. Hmotu přendejte na vál a rukama vypracujte hladké těsto. Přiklopte ho a nechte hodinu odpočinout.

Moučkový cukr smíchejte s mletými mandlemi, smetanou, rumem a rozšlehanými vejci. Hrušky oloupejte a nakrájejte na plátky. Pokapte je citronovou šťávou, aby nezhnědly.

Těsto vyválejte na kulatou placku a vložte ji do vymazané koláčové formy s vyšším okrajem. Na ni natřete náplň, povrch poklaďte plátky hrušek a posypte vanilkovým cukrem. Formu vložte do trouby
vyhřáté na 180°C a koláč upečte dozlatova (asi 45 minut).

Dortové želé smíchejte s vodou nebo hruškovou šťávou a připravte podle návodu. Upečený koláč nechte vychladnout a polijte ho vlažným želé. Uložte do chladu, aby želé ztuhlo, a potom koláč
nakrájejte na dílky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...