Čokoládový koláč

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a pomerančovou kůru. Přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu, máslo, rum a špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,2 cm a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou a zapečeme 10 minut při 190 °C. Pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 15 minut.

Mléčnou rýži smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou, skořicí, dvěma vejci, jedním žloutkem a moukou. Z posledního bílku a špetky soli ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a sníh opatrně vmícháme do rýžové hmoty. Nalijeme ji do formy s těstem a koláč pečeme ještě 50 minut při 150 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...