Angreštový koláč

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí, lžíci mouky a cukru rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli, přidáme vejce, kvásek a zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci. Přidáme mouku, smetanu ke šlehání a špetku soli a dobře promícháme.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a necháme znovu vykynout. Pak těsto posypeme jemně rozdrcenými suchary a vrstvou angreštu a vše zalijeme připravenou směsí. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova.

Želé na dorty připravíme podle návodu na obalu (můžeme ho trochu osladit). Vychladlý upečený dort posypeme angreštem, přelijeme ho připraveným želé a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...