Vídeňský Sacher

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na kousky rozlámanou čokoládu a 50g másla rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně (voda se nesmí vařit). V robotu utřeme zbylé máslo s třetinou moučkového cukru a žloutky. Přidáme dřeň z vanilkového lusku a rozpuštěnou vlažnou čokoládu s máslem. Bílky ušleháme se zbylým cukrem do tuha a lehce je vmícháme spolu s moukou a mandlemi do utřeného másla se žloutky a čokoládou. Vnitřek a okraje kulaté formy vytřeme máslem a vysypeme sladkou strouhankou. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 40 -50 minut.

Na polevu nasypeme do kastrůlku cukr, rozlámanou čokoládu a kakao, přilijeme vodu, rozmícháme a vše povaříme, až se poleva bude táhnout jako silná nit. Kastrůlek odstavíme z ohně a dále mícháme, dokud poleva trochu nevychladne a nezhoustne.

Upečený vychladlý piškot podélně rozřízneme, spodní část potřeme meruňkovým džemem a zakryjeme vrchní částí. Zbytek marmelády svaříme asi se 2 lžícemi vody na hustý sirup, rovnoměrně ho nalijeme na povrch dortu a necháme zatuhnout. Nakonec dort položíme na mřížku, celý ho přelijeme připravenou polevou a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Sachr podávejte se šlehačkou.

Hodnocení: 2,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...