Tvarohovo-malinový dort

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, do které vmícháme citronovou šťávu a rozšlehaný tvaroh. Želatinu namočíme asi na 10 minut do studené vody a necháme ji změknout. Pomerančovou šťávu zahřejeme, za stálého míchání do ní přidáme změklou želatinu a necháme ji zcela rozpustit (nesmí se vařit). Tuto směs vmícháme do tvarohového krému. Maliny jemně rozmačkáme vidličkou nebo lžící (nemixujeme je) a také vmícháme do krému. Na závěr do krému lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Marcipánovou hmotu rozválíme na válu poprášeném moučkovým cukrem na obdélníkový plát a seřízneme ho na šířku, jako je výška dortové formy. Pomocí formiček do něj vytlačíme ozdobné ornamenty a marcipánovým plátem vyložíme boky dortové formy. Dortový korpus rozřízneme podélně na dva pláty a spodní vmáčkneme na dno dortové formy. Rozetřeme na něj dvě třetiny připraveného krému a posypeme ho asi 100 g malin. Náplň zakryjeme druhým piškotovým plátem a rozetřeme na něj zbylou třetinu krému. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky a necháme ho ztuhnout.

Obě čokoládové polevy rozehřejeme, každou zvlášť rozetřeme na dokonale rovnou podložku (nejlépe mramorovou nebo skleněnou desku) a necháme ztuhnout. Pak je pomocí kovové stěrky seškrábneme do tvaru hoblinek. Na ztuhlý dort nastříkáme nejprve pomocí cukrářského sáčku ušlehanou šlehačku. Pak na něj ozdobně rozdělíme čokoládové hoblinky a po obvodu dortu rozdělíme maliny a borůvky (nebo jiné tmavého ovoce, například modré hroznové víno nebo ostružiny).

Recept na dortový korpus najdete zde.

Poznámka k receptu

Pokud máte čokoládovou polevu ve větších blocích (ne v sáčku), nemusíte ji rozehřívat a naškrábejte hoblinky pomocí škrabky na brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...